Nieuwsbrief december 2013

Schermafbeelding 2013-12-18 om 16.13.03

Sint Thomas Winterbarren in teken van 3FM serious request: 28 december 2013

Katlijk, Oude- en Nieuwehorne bundelen hun krachten bij het organiseren van een winterfestijn rondom het Sint Thomasluiden. Onder de naam Sint Thomas Winterbarren worden op zaterdag 28 december meerdere activiteiten georganiseerd. De opbrengst gaat naar Serious Request.

Sint Thomas Wintermarkt

In Katlijk wordt op het plein voor de Thomastsjerke de Sint Thomas Wintermarkt gehouden. Diverse standhouders zullen hun producten aanbieden. Verder vuurkorfen, waltblazers, muziek, hapjes, drankjes en veel gezelligheid.

Dorpsgenoten in monnikspij luiden de klokken van de klokkenstoel, geven demonstraties en nodigen iedereen uit om ook zelf de klokken te luiden. Ook komt het klokkenluidersgilde uit Utrecht met 4 jeugdluiders. Er wordt een warm onthaal voorbereid. De luiders gaan tijdens de markt hun kunsten ten gehore brengen. Aanvang 12.00 uur. Toegang gratis.

Zo rond 12.00- 12-30 uur zullen de eerste deelnemers aan de Sint Thomas Kuier en de Sint Thomas Trailrun de Thomastsjerke passeren.

Sint Thomas Wedstrijdluiden

In Oudehorne vindt op 28 december het Sint Thomas wedstrijdluiden plaats. Klokkenluidwedstrijden om de bronzenklok. Vanaf 13:00 uur. Naast de wedstrijden zijn er ook klokkenluiddemonstraties.

Aanmelden wedstrijd: Henk de Haan 0513 – 68 86 67

Sint Thomaskuier

De Sint Thomaskuier voert op 28 december door prachtige omgeving van de drie dorpen. Inschrijven voor de Sint Thomaskuier, de wandeltocht, is mogelijk tot op de dag zelf.

De wandelaars kunnen dit jaar kiezen uit afstanden van 5, 10, 17 of 25 kilometer en lopen langs de klokken om te stempelen, te pauzeren en te genieten van de sfeer bij de klokluidwedstrijden en demonstraties. Die speciale sfeer maakt de kuier enig in z’n soort en trekt dan ook ieder jaar meer deelnemers. Voor meer informatie zie www.mijninschrijving.nl

Start: Sportcomplex Nieuwehorne.

Inschrijven: bij de start of via www.mijninschrijving.nl

Sint Thomas Trailrun

Naast de hiervoor genoemd activiteiten wordt dit jaar ook voor het eerst de Sint Thomas Trailrun georganiseerd. 

Dit is een offroad hardloop evenement waarbij niet het wedstrijdelement, maar het beleven van de omgeving en de route centraal staat. Afstanden 30, 17 en 7,5 km. Inschrijven kan nog tot 25 december. Voor meer informatie over de inschrijving en de starttijden zie www.yssportsevents.nl

Start: Sportcomplex Nieuwehorne.

Inschrijven: www.mijninschrijving.nl